Home Híreink A Sajtószakszervezet nyilatkozata a Népszabadság-ügyben

A Sajtószakszervezet nyilatkozata a Népszabadság-ügyben

A Sajtószakszervezet minden támogatást megad a Népszabadság munkatársainak.

A Sajtószakszervezet Választmánya megtárgyalta a Népszabadság kiadásának beszüntetése és a dolgozók foglalkoztatásának felfüggesztése nyomán kialakult helyzetet. A választmány álláspontja szerint a munkáltató és a munkavállalók között fennálló jogvita kiindulópontját a kiadó jogsértő lépései képezték, mindenekelőtt a felfüggesztő intézkedést a jog szerint kötelezően megelőző egyeztetés elmaradása, a tájékoztatási és konzultációs kötelezettség folyamatos megszegése, az internetes kiadás és archívum lekapcsolása, a levelezéshez való hozzáférés megszüntetése, a munkahelyről történő kitiltás, az érdekképviseletek tevékenységének akadályozása terén. Miközben a Sajtószakszervezet az eddigiekhez hasonlóan a jövőben is minden tőle telhető segítséget megad a munkavállalóknak, hangsúlyozza, hogy szakszervezet és annak helyi szervezete továbbra is kész a mielőbbi tárgyalásos rendezést elősegíteni. Erre, reményeink szerint a tulajdonosváltás, a menedzsment megfelelő felhatalmazása lehetőséget teremt.

A Sajtószakszervezet Választmánya

Kiadó: Sajtószakszervezet

Hozzászólást csupán a bejegyzet felhasználó tehet hozzá!
Módosítás dátuma: 2016. október 30. vasárnap, 08:34

Legolvasottabb cikkeink

Warning: Creating default object from empty value in /home/aztaahu1/public_html/sajtoszakszervezet.hu/modules/mod_mostread/helper.php on line 79