Home A szakszervezetek hírei Megalakult az Egyesült Mé­dia Szakszervezet (EMSZ)

Megalakult az Egyesült Mé­dia Szakszervezet (EMSZ)

Megalapítottuk az Egyesült Mé­dia Szakszervezetet (EMSZ), mely­nek vezetésére Lázár And­rást, a korábbi Sztrájkbizottság elnökét kértük fel. A hat alapító szakszervezet új alapokra helyezi együttműködését az összefogás jegyében. Az új szakszervezet mellett a már működő szakszer­vezetek változatlanul folytatják érdekvédelmi munkájukat az új Munka törvénykönyve által bizto­sí­tott keretek között.

A szakszervezeti tagoknak egyen­ként kell belépniük az EMSZ-be, és eredeti szerveze­tükben is tagok maradnak, új tagdíjukat saját, régebbi szerve­ze­tük fizeti. Azokat is várjuk a tagjaink közé, akik eddig egyik szakszervezetnek sem voltak a tagjai.

Csatlakozzatok hozzánk, mert csak összefogással lehe­tünk hatékonyak!

AMIT MÉG NEM…

KIEMELT HÍRÜNK

Lázár András tájékoztatást kért arról, hogy a dolgozók körében elterjedt a 10 %-os leépítés híre.

Borbély Urquhart Julianna: „Egy középvezető rosszul adta tovább az információt, sajnos. Átvilágítás folyik, munkafolyamatokat néznek, és terveznek a 2013-as évre.”

Az EMSZ kezdeményezi, hogy a munkáltató egyértelműen nyilatkozzon a létszámleépítésről (minőségi cseréről) elterjedt hír kérdésében.

AZ ELMÚLT HÉTEN TÖRTÉNT

Dr. Helembai Eszter Humán Erőforrás  Gazdálkodási Igazgató részére levelet küldtünk a műszakpótlékokkal kapcsolatban. Várjuk a választ.

KÖZFOGLALKOZTATÁS

Többen megkerestek minket az MTVA-hoz, többségében az archívumba helyezett közfoglalkoztatottak ügyében. Konzultáltunk a helyszínen dolgozó kollégáinkkal, akik elmondták, hogy milyen problémák merültek fel a közfoglalkoztatottak munkájával kapcsolatban.

Megkerestük Kálomista Zsuzsát, az Archívum igazgatóját, aki október 2-án fogadta Lázár Andrást.

MÉG MINDIG NEM TÖRTÉNT SEMMI…

1./ 2012. augusztus 25-én létrejött a régóta várt konzultáció az MTVA vezetése és az EMSZ küldöttsége között. A téma az alkotói bérpótlékok bevezetése volt. A megbeszélésen néhány vitatott kérdés nyitott maradt. Az MTVA vezetése azt ígérte, hogy az új bérpótlék bevezetése szeptember végére várható, de előtte újból leülünk megbeszélni a vitás kérdéseket. VÁRJUK A VEZETÉS JAVASLATAIT.

2./ Ez év augusztusában azzal a kéréssel fordultunk az illetékes munkahelyi és munkavédelmi vezetőkhöz, hogy felvételvezető kollégáink ismét kaphassanak támogatást szemüveg vásárláshoz, hiszen ők is ugyanannyit dolgoznak képernyő előtt, mint a gyártásvezetők. Augusztus 31-én kelt levelében Helembai Eszter igazgató arról tájékoztatott bennünket,

hogy információi szerint több felülvizsgálati kérelem is beérkezett már a KEM-re, ezek együttes elbírálása után történik majd meg a szükséges módosítások átvezetése. VÁRJUK A SZÜKSÉGES MÓDOSÍTÁSOKAT, mielőtt kollégáink szeme maradandó károsodást szenved.

HÁZUNK TÁJÁRÓL…

Az EMSZ vezetősége minden héten, megbeszéli a fontosabb témákat, dönt a lehetséges lépésekről. Annak érdekében, hogy ez a munka mindenki számára követhető legyen létrehoztunk egy Internet oldalt és rendszeresen meg fogjuk jelentetni azt a heti hírlevelet, amit most a kezedben tartasz.

Gyere, ismerkedj meg az oldalunkkal is:     www.mediaszakszervezet.hu

Ezen az oldalon elmondhatod a véleményedet bármiről, akár névtelenül, bejelentkezés nélkül is. Írjatok bátran!

A beérkezett panaszokból, észrevételekből nyílt napot szervezünk az MTVA vetítőjében, melynek időpontja: 2012. november 8-án. Számítunk a véleményetekre, mert a Nyílt napot Ti szerkesztitek, Ti töltitek meg tartalommal. Az általatok felvetett témákat, kérdéseket teszi fel a cég megjelent vezetői részére Lázár András, az EMSZ elnöke.

Színes híreink:

Vége a nyárnak, indul a hangversenyszezon. Október 14.-én 17 órakor az Olasz Kultúra- Házában mintegy 100 tagú Japán Gálaműsor programjára 500 forint a belépő.

Október 16.-án 19.30 órakor a Művészetek Palotájában Kárászy Szilvia

Jegyek ára 1.500, 3.500, 4.500, 5.500 forint.

November 10.-én indul az öt előadásos Pulzus vonósnégyes bérletsorozat, mely gyönyörű helyen, a rendkívüli akusztikájú Festetics Palotában kerül bemutatásra.

Bérletek ára: 7.900 forint.

AMIT MÁR TUDTOK…

A Kunigunda utcában működő 6 szakszervezet (TVDSZ, TE­MÉSZ, MTGYSZ, TFSZ, DTÜSZ, DTDSZ) vezetősége a hatéko­nyabb érdek­vé­delmi tevékenysé­g megerősíté­sére döntő lépésre szánta el magát.

Csatlakozzatok hozzánk, mert csak összefogással lehe­tünk hatékonyak!

AMIT MÉG NEM…

KIEMELT HÍRÜNK

AZ ELMÚLT HÉTEN TÖRTÉNT

KÖZFOGLALKOZTATÁS

MÉG MINDIG NEM TÖRTÉNT SEMMI…

HÁZUNK TÁJÁRÓL…

Gyere, ismerkedj meg az oldalunkkal is:     www.mediaszakszervezet.hu

Színes híreink:

Október 16.-án 19.30 órakor a Művészetek Palotájában Kárászy Szilvia

Jegyek ára 1.500, 3.500, 4.500, 5.500 forint.

Bérletek ára: 7.900 forint.

Hozzászólást csupán a bejegyzet felhasználó tehet hozzá!
Módosítás dátuma: 2012. október 02. kedd, 15:19