Közös szakszervezeti felhívás

A tüntetéssel az a célunk, hogy felhívjuk a kormány és a politikai pártok, valamint a közvélemény figyelmét a magyar társadalom valódi problémáira: a munkahelyek tömeges megszűnésére, a munkavállalók kiszolgáltatottságára, a közösségi szolgáltatások (egészségügy, oktatásügy, közlekedés stb.) leépülésére és már a középosztályt is fenyegető elszegényedés veszélyére. Minden kormányzati ígéret ellenére mára egyértelművé vált, hogy az egykulcsos adórendszer rontja a munkavállalók helyzetét, növeli a félelmet és a bizonytalanságot.

Követeljük, hogy a kormány tegye igazságosabbá az adórendszert, biztosítsa az alacsonykeresetűek nettó bérének növelését!

Követeljük, hogy valódi érdekegyeztetés keretében dolgozza ki a kormány a Munka Törvénykönyvéhez kapcsolódó módosításokat. Az érintettekkel folytatott tárgyalásokat követően változtassa meg a közszolgálatok területén életbe lépett munkavállaló- és szakszervezet-ellenes szabályokat.

Követeljük, hogy a kormány ne szüntessen meg több munkahelyet és biztosítson védelmet a munkájukat elvesztő embereknek!

Az elmúlt hónapok bebizonyították, hogy együtt képesek vagyunk eredményeket elérni a kormánnyal és a munkáltatókkal szemben. Csak együtt védhetjük meg munkahelyeinket, együtt léphetünk fel a kiszolgáltatottság ellen!

Ezt a közös akaratot fejezzük ki a munka ünnepén a demonstrációval, melyre várunk mindenkit, és kizárólag szakszervezeti zászlók alatt követeljük együtt: „Biztos munkahelyet, tisztes megélhetést! Működő és elérhető közszolgáltatásokat!”.

Budapest, 2012. április 5.

Autonóm Szakszervezetek Szövetsége

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés

Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége

Szakszervezetek Együttműködési Fóruma

Hozzászólást csupán a bejegyzet felhasználó tehet hozzá!
Módosítás dátuma: 2012. szeptember 30. vasárnap, 16:11